Ta bort klotter – Så fungerar det

Klotter har blivit ett allt större problem som kan riskera att skada fasader och andra ytor. Att ta bort klotter kan däremot vara ett omfattande arbete som tar mycket tid och kraft. Det kräver korrekt förberedelser samt rätt tekniker och material för att säkerställa ett bra resultat. Nedan beskriver vi hur du kan gå tillväga när du ska ta bort klotter.

Hur får man bort klotter på olika ytor?

Det finns olika metoder för hur man får bort klotter från olika ytor. Tillvägagångssätten kan skilja sig åt beroende på materialets yta. Nedan beskriver vi hur du får bort klotter från sten, trä och tegel.

Sten

För att ta bort klotter på sten, bör du börja med att fukta stenytan med en trasa. Använd sedan en mjuk skurborste för att försiktigt skrubba bort klottret. Om klottret inte försvinner, kan du använda ett PH-neutralt lösningsmedel och vatten. Torka sedan av lösningen med en mjuk trasa.

Trä

Det är näst intill omöjligt att ta bort klotter på trä utan att skada träets ursprungliga yta. Med en högtryckstvätt kan du dock återställa träet till det normala tillståndet. Ett annat sätt är att använda en ståltrådsborste för att avlägsna klottret.

Tegel

Att använda en högtryckstvätt tillsammans med klotterborttagningsmedel är ofta ett mycket effektivt sätt att ta bort klotter på tegel. Det är också ett snabbare sätt att bli av med klottret. Du kan även prova att använda ett anpassat rengöringsmedel för betong.

Effektiv klotterborttagning hos SOL

Låt oss på SOL hjälpa dig med klotterborttagning! Vårt kunniga team har stor erfarenhet av att få bort klotter från olika former av ytor. Vi använder oss av branschens bästa tekniker och material för att garantera bästa möjliga resultat. Vi har även ett brett utbud av lösningar som är utformade för att passa olika typer av fastigheter. Kontakta oss redan idag för effektiv och pålitlig klotterborttagning.