David Ståhl, vice Vd kommersiell chef  SOL Facility Services och Tina Wessman Hellstadius, Vd SOL Facility Services

Solreneriet förvärvar DS Facility Management och skapar SOL Facility Services

Stockholm 15 juni 2021; Solreneriet AB förvärvar serviceföretaget DS Facility Management i Stockholm, och byter inom kort namn till SOL Facility Services AB. Det sammanslagna företaget med cirka 700 anställda flyttar till nya lokaler på Södermalm i Stockholm. Tina Wessman Hellstadius kvarstår som Vd, medan DSFMs ägare och grundare David Ståhl tillträder som vice Vd och kommersiell chef.

SOL har lång erfarenhet av kvalificerad städning av fartyg, flyg, processindustri och kollektivtrafik samt reklammontering och foliering. Under senare tid har städning av kontor och hotell växt i betydelse. Den breda kompetensen inom fastighetsservice ökas väsentligt genom förvärvet av DSFM.

– Vi är glada att tillsammans få bygga vidare på en större och mer framtidsinriktad organisation med kunden i centrum, säger Tina Wessman Hellstadius, Vd SOL Facility Services. Vi kompletterar och förstärker varandra på ett bra sätt. Nu kan vi öka takten i vår expansion i Sverige, vilken avstannade under pandemin Covid-19 som hade en kraftigt negativ inverkan på affärerna.

DSFM har förutom lokalvård också en bred palett av service såsom IT, bemanning, kaffeservice, växter, fruktkorgar, kontorsmaterial etcetera. Före SOLs förvärv har man cirka 300 kunder huvudsakligen i Stockholmsområdet. Målet är att förenkla kundens vardag genom att vara en helhetsleverantör av facility services.

–DSFM har vuxit kraftigt sedan starten 2012 med service till stora och små kunder. SOL Facility Services blir nu en stark spelare inom flera områden. I ett alltmer serviceorienterat samhälle, ökar efterfrågan på kvalificerad fastighetsservice, säger David Ståhl, tillträdande vice Vd och kommersiell chef, SOL Facility Services.

Affären avlutades 15 juni, flytten till huvudkontoret på Alsnögatan på Södermalm sker inom kort.

– Efter stora utmaningar har allt fallit på plats för SOL i Sverige med en mycket stark ledning, säger Juhapekka Joronen, S.O. och ägare SOL Facility Services. Den svenska marknaden har pressade marginaler och kräver volym. Vi har nu verktygen på plats för att skapa kraftig tillväxt.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Tina Wessman Hellstadius, Vd, SOL Facility Services

T: +46 702 683 118
E: tina.hellstadius@sol.se

David Ståhl, vice Vd kommersiell chef,  SOL Facility Services

T: +46 736 201 201
E: david.stahl@sol.se

Hermine Bond, presskontakt, Coast Communications

T: +46 70 720 09 71
E: hermine.bond@coast.se

 

Fakta: Det här är SOL Facility Services AB

·       Verksamhet: Heltäckande Facility Services

·       Prognostiserad årlig omsättning: MSEK 250 när covideffekten klingat av

·       Antal medarbetare: Cirka 700

·       Vd: Tina Wessman Hellstadius

·       Vice Vd, kommersiell chef: David Ståhl

·       Huvudkontor: Alsnögatan 7, Södermalm, Stockholm