SOL städar DN-tåget i Stockholm innan avfärd till Sydeuropa

I helgen fick SOL förtroendet att städa DN-tåget, ett chartrat tåg som för första gången på decennier rullar från Stockholms centralstation hela vägen ner till Sydeuropa.

De chartrade tyska tågvagnarna skulle ta 350 passagerare mot Venedig via Berlin och Dolomiterna. Men innan avfärd på söndagsmorgonen var det alltså dags för Specialgruppen på SOL att göra tåget skinande rent. Hector Rail som ordnar resan gav oss uppdraget att städa tåget när det vände i Stockholm under natten till söndagen.

Det ovanligt långa tåget: 400 meter med 16 vagnar fick med nöd och näppe plats på den längsta plattformen på Stockholms centralstation där destinationsskyltningen visade ”Venedig via Berlin och Bolzano”.

Specialgruppen på SOL jobbar med, som namnet avslöjar, olika typer av specialbeställningar från våra kunder. De genomförde under natten, med arbetsledare Shadi i spetsen, uppdraget att städa de många liggvagnarna med kupéer, restaurangvagn samt umgängesvagnar på DN-tåget innan det kunde rulla vidare mot Sydeuropa.

För mer information om uppdraget:

https://www.varldensresor.se/media/19879/taginformation2.pdf

https://www.dn.se/nyheter/sverige/fest-nar-dn-taget-avgick-mot-venedig/