Praktikanter påväg från praktik på fartygen Viking Line

Förenar samhällsnytta med affärsnytta genom att erbjuda praktik och jobb

Under hösten har SOL Sverige startat upp vårt samarbete med Bemannix och Auxilirec där vi fått ta emot 11 arbetsvilliga praktikanter för praktik som lokalvårdare hos våra kunder, både på Viking Lines fartyg samt inom hotell.

Under praktiken har dessa personer fått gå sida vid sida med den ordinarie personalen för att få en inblick i lokalvårdsyrket och få erfarenhet inom städning. Detta är bara början på vårt samarbete och vi kommer att ta emot ytterligare praktikanter framöver.

Vi på SOL Sverige är stolta och glada över att vi har kunnat bidra och ge dessa personer möjligheten att få en fot in på arbetsmarknaden samt arbetslivserfarenhet för framtida anställning. Planen är att erbjuda dessa personer en anställning när Covid19-pandemin har lagt sig.

Alla deltagare visade engagemang och entusiasm. Fantastiskt att se leendena i ansiktena på alla deltagare berättar Joaquin Velasquez från HR som drivit projektet.

Vi vill genom detta samarbete förena samhällsnytta med affärsnytta genom att erbjuda praktik och jobb till grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden samtidigt som vi får engagerade och arbetsvilliga medarbetare till våra uppdrag.