Catering – Firmafest & konferens

Att anordna catering inför en firmafest, konferens eller kickoff är ett perfekt val för att erbjuda dina gäster en oförglömlig matupplevelse. Med omsorgsfullt utvalda rätter och dryckesalternativ kan du tillgodose varje gästs unika smaker och preferenser. I vår artikel får du tips på passande matalternativ, men även vad du bör tänka på inför catering av firmafest eller konferens.
 

Tips på catering- & konferensmat

Funderar du över vilken catering- eller konferensmat som passar bäst för ditt kommande evenemang? Maten spelar en viktig roll i att hålla gästerna nöjda och engagerade under konferenser och firmafester. Här är några passande alternativ på catering- och konferensmat.

Salladsbuffé

En salladsbuffé är ett utmärkt alternativ för att tillgodose olika smaker och kostpreferenser. Erbjud ett brett utbud av färska grönsaker, proteinkällor som grillad kyckling eller tofu, olika typer av dressingar och toppingar som nötter, frön och ost.

Wrap- eller smörgåsbrickor

För enkelhetens skull kan du erbjuda en mängd olika wraps eller smörgåsar i olika smaker och fyllningar. Inkludera alternativ för köttätare, vegetarianer och veganer.

Varma rätter

För mer substans kan du erbjuda varma rätter som pasta, risrätter, grillade grönsaker, köttbullar, curryrätter eller fisk. Se till att ha vegetariska och veganska alternativ för att tillgodose alla.

Sushi

Sushi är alltid ett populärt val och kan vara ett kul och elegant inslag på en konferens. Erbjud olika typer av sushi-rullar, nigiri och sashimi, tillsammans med sojasås, ingefära och wasabi.

Tapas och antipasti

Skapa en festlig atmosfär genom att erbjuda ett urval av små tapas-rätter och antipasti. Det kan inkludera oliver, ostar, lufttorkad skinka, marinerade grönsaker, bruschetta och andra delikatesser.

Frukost- och brunchalternativ

För morgonkonferenser eller företagsevenemang kan du erbjuda olika frukost- och brunchalternativ. Det kan vara yoghurt- och müslibuffé, smörgåsar, bagels, äggrätter, färsk frukt och juice.

Dessertbord

För att avsluta måltiden på en söt not kan du ha ett välsorterat dessertbord. Erbjud en variation av bakverk, tårtor, kakor, fruktsallader och chokladtryfflar.

Att tänka på när du anordnar catering

När du planerar exempelvis en firmafest eller kickoff är det mycket som behöver planeras i förväg. Varje detalj spelar en viktig roll, från matens kvalitet och presentation till hanteringen av specialkost och allergier.

  1. Samla in information om deltagarnas allergier och kostrestriktioner i förväg. Detta hjälper dig att planera och erbjuda alternativ som passar alla.

 

  1. Erbjud ett brett utbud av matalternativ för att tillgodose olika smaker och kostpreferenser. Inkludera alternativ för köttätare, vegetarianer, veganer och personer med glutenintolerans eller andra allergier.

 

  1. Kontrollera att cateringföretaget har erfarenhet av att hantera stora grupper och att de kan servera maten smidigt och effektivt. Säkerställ att de har rätt utrustning och personal för att upprätthålla rätt temperatur på maten och att serveringen är hygienisk.

 

  1. Matens presentation är viktig för att skapa en aptitretande atmosfär. Diskutera med cateringföretaget om hur maten kommer att presenteras och hur de kan hjälpa till att skapa en visuellt tilltalande upplevelse.

 

  1. Se till att kommunicera tydligt med cateringföretaget om dina förväntningar, gästernas behov och eventuella ändringar eller tillägg till menyn.

Anlita SOL för catering av firmafest & konferens

Välj SOL för en lyckad catering av firmafest, kickoff eller konferens på kontoret! Genom att anlita för företagscatering kan du förvänta dig ett skräddarsytt och minnesvärt evenemang. Vår erfarna personal kommer ut till er för att noggrant gå igenom era önskemål och diskutera hur ni vill att tillställningen ska utformas. Du kommer att få ett eller flera menyförslag att välja mellan för att säkerställa att ni är helt nöjda med resultatet. För att underlätta för er tar vi även hand om städning och återmöblering efteråt. Med vår hjälp kan du luta dig tillbaka och njuta av tillställningen!