Vem är du?

Jag heter Dejan Stan och kommer från Serbien. Jag kom till Stockholm/ Sverige år 2000, är gift och har 2 söner på 10 och 12 år. På fritiden umgås jag med min familj, vi brukar bada i Mälarhöjden på sommaren och cyklar mycket.

Hur ser din karriärresa ut inom Solreneriet?

Jag började på Solreneriet på alla hjärtans dag år 2001. Då började jag som lokalvårdare på fartygen. Fyra år senare började jag som gruppledare på fartygen och 2011 blev jag extra arbetsledare. Idag jobbar jag som extra arbetsledare på Grace, Cinderella och Amorella. Som extra arbetsledare hoppar jag in när ordinarie arbetsledare är sjuka eller är lediga. Övrig tid jobbar jag som gruppledare på båtarna.

Varför jobbar du på Solreneriet?

Min mamma jobbade här innan mig och det var hon som rekommenderade mig att börja jobba här. I början kombinerade jag jobbet på Solreneriet med studier i SFI eftersom arbetstiderna passade bra med skolan. Jag trivs bra på jobbet eftersom jag har lärt känna mycket folk och tycker att det är roligt att kommunicera med människor från olika länder. Jag lär mig mycket om olika kulturer och trivs med att det är ett socialt jobb. Jag känner också Viking linepersonalen bra.

Eftersom jag trivs så bra med både kollegor och jobbet så känner jag inte att jag vill byta till något annat.Vi har roligt tillsammans på rasterna mellan båtarna. Mellan Cinderella och Amorella brukar vi umgås, fika, spela kort, schack, vila, läsa böcker m.m.